Mijn goede vriend God

Aantal woorden: 477
Leestijd: ± 3 minuten

Sinds ik me kan heugen, geloof ik in God of god (beide benamingen vindt hij ok). Als kind bad ik al tot hem (ik gebruik hij omdat God voor mij mannelijk is). Zeker op momenten als ik bang was, zoals bang voor de tandarts. Ook heb ik een periode gehad waarin ik God ontkende en me stoer een atheïst noemde, maar dat deed ik om maar niet aan mijn omgeving te laten merken dat ik geloofde. Gewoon om met de ongelovigen mee te doen.

In een zeer donkere tijd van mijn leven, zo vlak na mijn scheiding heb ik zijn aanwezigheid pas goed gevoeld. Ik was, zoals altijd, alleen in een groot en donker huis en kreeg een paniekaanval. Ik dacht dat ik dood zou gaan. Die gedachte was zo echt, dat ik die avond ook echt dood ben gegaan. Er is toen een stukje van me gestorven. Toen ik die paniekaanval kreeg, lag ik op bed. Opeens was de heftige paniek weg en voelde ik me één met het universum. Het was een machtig en sereen gevoel. Ik was opeens heel rustig. Heel erg rustig.

De volgende dag maalde er 3 zinnetjes als een mantra door mijn hoofd: “God is liefde. Wij zijn evenbeeld van God. Wij zijn liefde”. Ik voelde me ook gedragen en omringt met liefde en had het gevoel dat me niks kon gebeuren. Alles was goed. Mensen in mijn omgeving vonden me ook opeens veranderd. Ik was van een introvert omgeslagen naar een extravert. Als ik ergens was, in de kroeg bijvoorbeeld, dan begonnen mensen spontaan hun levensverhaal aan mij te vertellen. Ze wisten vaak niet waarom ze dat deden, maar deden het gewoon. Ze vonden mijn aanwezigheid prettig.

Sindsdien is mijn geloof in God helemaal in mijn systeem verankerd geraakt en zie ik hem als mijn goede, grote vriend. Een goede vriend die er altijd voor me is. Dat gevoel is wel eens af en toe  weggeweest, maar kwam altijd weer terug.

Tegenwoordig voel ik hem dagelijks. Ik krijg ook berichten van hem, in de vorm van zuivere positieve gedachten. Zo is een van zijn berichten dat ik gewoon moet genieten van het leven in al zijn facetten. Ook die facetten die men negatief vindt zoals roken en naar de kroeg gaan. Hij vindt dat helemaal niet erg, want hij is liefde. En zijn liefde stroomt door me en die liefde kan ik ook doorgeven als ik healings geef. Je zou dat reiki of levensenergie kunnen noemen, maar dat is hetzelfde. Er is ook een andere naam voor: Christus-energie.

Overigens heb ik niks met de kerk te maken, omdat die God buiten zichzelf zien, terwijl God een onderdeel van me is. Of ik ben een onderdeel van God. Ik bewandel de weg van de bahkta, de weg van bahkti yoga, de weg van de mysticus. Ik ben een dienaar van God.

Een gedachte over “Mijn goede vriend God

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *