Wat is verlichting?

Ik zeg het maar alvast. In 2002 ben ik verlicht geraakt (zie mijn bericht: Mijn goede vriend God), maar had dat gewoon lange tijd niet door.

Mijn hypnose-trainer Edwin Selij ziet verlichting als een samenvoeging van alle facetten van jezelf. Dus alle 1200 facetten (800 negatieve en 400 positieve) kanten van jouw diamant moeten zich gaan realiseren dat je verlicht bent, want dat is ook een facet van je. Dat is een moeilijke weg en een lange weg. Wel een mooie en dankbare weg. Als je die weg hebt afgelegd gaan heb je volledige zelfkennis, je bent dan verlicht. Of zoals Lao-Tse zou zeggen: “Wie de mensen kent heeft verstand; wie zichzelf kent, is verlicht.” Alle facetten van jezelf beseffen dat je eeuwig bent. Ofwel dat je liefde bent. Dat je boeddha, Jezus, Mohammed etc bent.

Er is een hack. Ik heb het in 2002, per ongeluk, gedaan door God in mijn leven toe te laten. Ik besefte ineens dat ik liefde was en God was. Alle facetten besefte dat opeens. Ik zei het maar niet omdat ik bang was om opgesloten te worden. Hier in Nederland sluiten ze je op als je zegt dat je God bent, in India feliciteren ze je als je dat zegt. Wat dat betreft ben ik in een verkeerd land geboren. Of misschien toch niet? 🙂

De kortste weg naar verlichting is dus God in je leven toe te laten. Niet de Gristelijke God, maar de ware God, het leven, de levensenergie ofwel Christusenergie. Als je dat hebt gedaan, dan besef je dat je liefde bent. Niet meer en niet minder. Meer is het niet. Het is heel simpel. Anderen die het anders beweren, willen je alleen maar met hun ballast verwarren en je voorzien van nutteloze informatie, waar je geen zak aan hebt. Die hebben nog veel Eva in zich, vind ik. Ze denken dat ze verlicht zijn (dat is het hoofd, ofwel ego, nu gebruik ik het wel), maar je moet Adam zijn. Alle ballast van je afwerpen, naar je gevoel gaan en van daaruit leven. Het leven in je opnemen, Ademen en voelen dat je God bent. En weinig karma tot je nemen, dus plantaardig eten (dat deden Adam en Eva ook in het paradijs)

Verlichting is voelen dat je God bent en er ook naar handelen. Of zoals mijn goede vriend Yogi Bhajan het zou zeggen: “Travel light, live light, spread the light, be the light”. Ben je het nog niet? Dan kun je de techniek van Edwin gebruiken: claim het! De rest volgt dan wel.

Sat nam,

Broeders en zusters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *