Mijn jaaroverzicht. Wat is de jouwe?

Van alle kanten zie je dat mensen zo rond deze tijd van het jaar gaan reflecteren op het afgelopen jaar. Ik doe lekker mee.
2019 was voor mij een jaar waarin best veel gebeurde. In maart ben ik van vegetariër naar veganist gegaan. Zoals altijd met nieuwe dingen bij me, werd ik bloed fanatiek en verveelde mensen met mijn gepreek. Nu ben ik rustiger geworden en heb ik geaccepteerd dat ik niet iedereen kan bekeren met het vegangelie. Ik ga ook niet meer de straat op om te out reachen, maar verwerk het vegangelie gewoon in lessen Nederlands. Dat is veel effectiever, want de jeugd heeft de toekomst.

In de zomer heb ik hele vage shit gedaan doordat ik last kreeg van “psychoses”. Ik waande me een soort godheid en ging me ook zo gedragen met krankzinnige acties tot gevolg. Soms zie ik mensen, die mij in die tijd hebben meegemaakt, naar me kijken en ik zie ze denken: “Oh shit, daar heb je hem weer. Wat gaat hij nu weer doen?”

In oktober ben ik op het hypnoseseminar van de hypnosekoning van Nederland Edwin Selij geweest. Daar leerde ik hypnotiseren, maar leerde ook van alles over mezelf. Daardoor kreeg ik het inzicht dat die “psychoses” van me vanuit mijn onderbewuste kwamen. De autist in me interpreteerde dat te letterlijk. Tsja, dan ga je vage shit doen als je alles wat je onderbewuste je wil duidelijk maken te letterlijk neemt, terwijl je onderbewuste met je in beelden communiceert.

2019 was voor mij ook het jaar waarin ik mijn tweelingziel vaarwel heb gezegd. Die relatie was giftig voor me en voor haar ook. Dus is het voor ons beiden goed dat het over is. Zij heeft me ook laten inzien dat liefdesrelaties niet goed voor me zijn. Ik wist dat vroeger al, maar zo eigenwijs als ik ben, probeerde ik het toch maar weer. Het is een oude conditionering van me om te denken dat ik een liefdesrelatie nodig moet hebben, terwijl mijn hart zegt dat het pure onzin is. Vrije liefde past daarom veel beter bij me. Ik wil vrij zijn!

2019 is ook het jaar waarin ik transformeerde van Jeroen van Rooij naar Seva Randeep Singh, een bhakti yogi, mysticus. Bhakti, een Sanskriet term, betekent `devotie en liefde voor God, de Allerhoogste`, en vormt een specifiek begrip binnen het hindoeïsme, meer in het bijzonder in het vaishnavisme. Degene die bhakti beoefent wordt een bhakta genoemd, `hij of zij die God, de Allerhoogste, is toegewijd.

In 2019 kreeg ik ook bijzondere vrienden erbij. Ik ga ze niet apart benoemen, maar ik ben ze dankbaar dat ze in mijn leven zijn gekomen. In 2020 gaan er meer bijkomen.

2019 was het jaar waarin ik mijn hoofd verloor, maar mijn hart hervond.

Hoe was jouw jaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *