TERUGCLAIMEN VAN (LIEFDES)LIEDJES

door middel van zelfhypnose.

Je kent het vast wel: je hoort ergens een liedje dat als het ware de soundtrack van je relatie met je ex was en opeens komt de relatie weer in je gedachte terug met alle daarbij behorende emoties. Sommige mensen houden ervan, maar ik niet zo. Als een relatie over is, dan wil ik me vrij kunnen voelen en het liefst niet meer aan die ex denken. Je ontkomt er natuurlijk niet aan dat je zo af en toe aan die ex denkt, maar dan het liefst wel zonder emotionele lading.

Zo’n emotionele lading bij een bepaald liedje komt door het onderbewuste. In je relatie heb je namelijk een bepaalde prettige situatie verbonden aan een muzieknummer en opgeslagen in je onderbewuste door het beloningsmechanisme in je brein. Er was een fijne situatie (beloning) waardoor je hersenen allemaal lekkere en nuttige stofjes hebben aangemaakt dat koppelde je aan muziek en je ex. Als een soort Pavlov-reflex heb je jezelf daarmee geprogrammeerd. Je kunt dat weer ontkoppelen.

Ontkoppelen doe je als volgt. Je draait dat nummer en je voelt jezelf weer helemaal terug bij die situatie en die ex. Dan ga je dat gevoel vervangen door iets anders prettigs zoals dansen met jezelf. Iets anders waar je heel blij van wordt en waar je je goed bij voelt, is natuurlijk ook goed. Ik zal een eigen concreet voorbeeld geven.

Voordat ik mijn ex kende was ik helemaal weg van Sonnenuntergang van Blank en Jones met de fantastische Duitse tekst (link naar dat nummer staat onderaan deze tekst):

Weisst du denn nicht, wie das ist, wenn du in den Himmel kommst? Im Himmel… da reden die über nichts anderes als über das Meer… darüber, wie wunder,-wunderschön es ist
Sie reden über den Sonnenuntergang, den sie gesehen haben
Sie reden darüber, wie die Sonne blutrot wurde, bevor sie ins Meer eintauchte und sie reden darüber, wie sie spüren konnten,
wie die Sonne und ihre Kraft verlor und die Kühle vom Meer heraufzog und das Feuer nur noch in ihrem Inneren glühte…

Dat liedje had ik vaak gedraaid tijdens onze lange liefdevolle avonden. Het nummer hoorde bij mij, maar werd uiteindelijk eentje van onze relatie. Als ik het nummer hoorde dan dacht ik terug aan die avonden. Dat vind ik behoorlijk kut, want daar wil ik niet meer zijn. Dus draaide ik het nummer een paar keer en dacht ik met liefdevolle en warme gevoelens terug naar de avontuurlijke tijd van VOOR mijn ex. Dat werkte. Het nummer is weer van mij.

Terwijl ik dit zit te typen, draait dat nummer ook op de achtergrond en ik geniet van de klanken zoals ik deed voordat ik mijn ex leerde kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *