Wat is tantra?

Tsja, wat is tantra nu eigenlijk? Het is niet dat beeld van orgies, seksen met iedereen, massages (al dan niet erotisch) dat je nu in je hoofd hebt. Het is ook niet liefdevol een ander liefkozen. Het is ook niet iemand vastbinden aan een andreaskruis en diegene helemaal af rossen totdat diegene het stopwoord zegt. Het is ook niet met z’n allen seksen op een grote mat de ene lul/kut na de ander in je mond stoppen en er wat mee doen. Tantra is ook niet trios, quatro’s etc doen. Dat is allemaal wel leuk en leerzaam, maar geen tantra. Zo kijkt het Westen naar tantra. Als een bacchanaal van orgies en heel veel seks. Zo kijken westerlingen er ook naar, maar tantra is heel anders.

Trantra is als het leven. Tantra is uit je comfortzone stappen en er wat mee doen. Tanra is leven. Mensen die aan tantra doen, bruisen ook van de energie. Vaak beseffen ze het niet omdat het normaal voor ze is, maar tantra is als het leven zelf. Daarom ga ik ook het liefste om met tantra-mensen en heb ik een gloeiende, vinke, tering hekel aan de zogenaamde tantra-meesters. Die maken tantra ook kapot. Net zoals al die sportschool yogi’s de yoga kapot maken.

Maar zo is het westen. Ze maken van vlees een hapklare burger dat makkelijk te verteren is, maar geen zak voorstelt. Ze maken van yoga een of andere fitness iets dat dan goed voor je lijf zou zijn, maar halen zo de ziel uit de kern. Dat is wat het westen doet!

Ik ben yoga. Ik ben tantra. Ik ben het leven, want ik geniet met volle teugen. Als je dat kan en je hebt schijt aan alles en iedereen (zo ver ben ik nog niet helemaal, maar wel ver), dan heb je de kern van al die spiriwiri-dingen te pakken.

En laat je niks wijsmaken dat je dure cursussen moet volgen om iets te kunnen doen. Dat is gewoon westerse marketing. Yoga is gratis, tantra is gratis, healing is gratis Etc. Moet je er voor betalen, dan betaal je voor gebakken lucht!

Namaste.

En voor mijn broeders en zusters: Sat nam,

In metta,

Seva

4 gedachtes over “Wat is tantra?

  1. henry den neijsel says:

    pfff wat een mening. Er is nog een hoop werk aan de winkel/wereld als ik het zo lees . En dat je dan een gloeiende vinke tering hekel hebt aan …….moet ik toch even lachen………..maar goed je bent een eind op weg vind je zelf, houden zo. Succes en wellicht veel plezier met wat je doet.
    grt. Henry den Neijsel , volgeling van onze gezamelijke goeroe Edwin.

  2. Kees Kunst says:

    Ach ja alles wat nu ‘spiritueel’ is en commercieel goed op de markt ligt is over het algemeen van weinig of geen waarde. Ga gewoon thuis op je kussen zitten of ga dansen whatever maar creΓ«r vooral meer bewustzijn en plezier in je leven ZELF.
    Is heel simpel en kost weinig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *